Životni balans

"Život je kao vožnja bicikla. Da bi ste održali balans morate da nastavite da se krećete."
Albert Einstein

Kada pomenemo ŽIVOTNI BALANS, zapravo pomislimo na napor koji svako od nas ulaže kako bi bio efikasan i efektivan kako u poslovnom tako i u privatnom životu. Ova tema nije bila interesantna u prošlosti, ali danas postaje sve aktuelnija. Ranije, ljudi su imali šansu da budu uspešni u jednoj - glavnoj ulozi njihovog života (rad u kompaniji ili održavanje kuće). Danas imamo situaciju da je potrebno da budemo uspešni i na poslu, i kao majka / otac, i kao dobar prijatelj, i da na kraju dana budemo srećna osoba, i... Kompanije su to prepoznale i kao jedan od primarnih načina da povećaju zadovoljstvo svojih zaposlenih koriste razne načine da im obezbede sredstva da ostvare ovaj životni balans – balans između posla i „života“. I sve sa jednim razlogom „Kako da obezbedimo da nam timovi budu još efikasniji?“

Neka od rešenja idu dotle da je u pojedine kompanije dozvoljeno dovođenje kućnih ljubimaca na posao. Neki poslodavci su opremili sobe za zajednički rad roditelja i dece (radni sto za zaposlenog i radni sto za učenika ili igraonica ili mirna soba za dojenje dece u toku radnog vremena). Obezbeđivanje tematskih magazina (roditeljstvo, jahte, nekretnine, lov i ribolov, automobili, turizam...) su već postali standard.

Da li je ovo dovoljno? Da li ste na ovo mislili? Naravno da ne!

ŽIVOTNI BALANS se odnosi na balans vremena i kvaliteta vremena provedenog na poslu i van njega. Koliko ste puta sebi postavili pitanje: Da li previše svog života provodim na poslu? Da li vam se dopada odgovor?

Ne? Povežite se sa vašim coachem! mirjana.gomilanovic@one2grow.net