ŽIVOTNA LEKCIJA

Objavljeno: 04.01.2014.

Neka iskustva i događaje zaboravimo i pre nego što se završe.  Druga, pak ostaju urezana u našim sećanjima dugo, dugo.

Iskustvo koje smo moja porodica i ja imali danas, verujem, ostaće duboko u našim mislima, sećanjima, a pre svega srcima, do kraja života.

Subotnje jutro, četvrti dan nove godine. Svi uzbuđeni. Mi roditelji malo više umorni od naše dece  – pregršt dešavanja koja počnu sa Sv. Nikolom preko rodjendana naše princeze do novogodišnjih maskembala, priredbi, dodela paketića i velikog finala -  novogodišnjeg popodneva i večeri…. I poljupca u ponoć kao krune sreće i zadovoljstva, a u znak zahvalnosti za  još jednu lepu i dobru godinu za nas i našu decu.

Elem, subota, četvrti januar. Spremamo se na prijem. Sve se dešava pre podne jer su glavni gosti na prijemu deca iz sirotišta širom Srbije. Svi će se skupiti na dvoru. Dobiće na poklon bezbrižno pre podne, predstavicu, sokiće i kolače. Neizbežnog Deda Mraza i POKLON! Dobiće možda osmeh ili zagrljaj koji je Princeza uputila baš njima, druženje, toplinu i ljubav.

Otkud mi tu? Po kakav smo mi poklon mogli otići posle toliko dobijenih poklona od baba, deda, tetaka, drugara, Deda Mraza…… počev od Sv. Nikole…

Mi smo se spremali da dobijemo nešto sasvim drugačije! Mi smo upravo krenuli po lekciju života. Po iskustvo koje se nosi sa sobom svuda i zauvek.

Na izlasku iz stana smo uzeli tri kese sa slikom Deda Mraza i jednu veliku kutiju. Kese su bile pune slatkiša i u svakom se nalazila po jedna igračkica – za decu uzrasta 2,5 i 7 godina. Svako je namenio poklon svom vršnjaku! Kutija je bila velika i bila je namenjena svoj deci iz jedne od ustanova. Bio je to veliki kamion sa prikolicom pun kocaka. Dečjom rukom ispisana poruka je dodala nežan i topao dodir svim poklonima. Spremni smo!

Image

Dok smo vozili širokim stazama u dvorskom kompleksu podsetili smo sebe i decu zašto smo tu – da poklonimo. Pažnju, ljubav, toplinu, brigu… igračke i slatkiše.

Došavši u dvor zapljusnuli su nas osmesi, kikot, sreća, bezbrižnost. To što smo upoznali i rukovali se sa visokim i važnim zvanicama nije se moglo meriti sa srećom koju smo osetili u momentu kada smo na ogromnu gomilu poklona dodali i naša četiri. Kada smo shvatili da imamo priliku da damo, usrećimo, ulepšamo detinjstvo i razgalimo ovu nežnu decu.

ImageU skladu sa onim u šta ja verujem, lekcija davanja je jedna od važnijih u životu svake osobe. Neki to savladaju pre  – neki kasnije. Neki se sa tim rode, neke život tome nauči. Moj dobar osećaj i zadovoljstvo današnjim danom proističe iz toga što sam danas bila u prilici da svojoj deci omogućim da savladaju ovu važnu lekciju.

Današnji dan je važan događaj na putu njihovog odrastanja i stasavanja u ono što ja zovem – dobre ljude.  Veliki korak na putu ostvarenja moje misije. Odatle taj dobar osećaj. Ono zbog čega radim sve što radim je danas dobilo veliku podšku. Jedna od mojih važnijih vrednosti je danas življena u potpunosti.

Šta su vaše vrednosti? Šta su događaji koje prepoznajete kao ključne na putu ostvarenja vaših vizija i snova? Kroz rad sa coachem ćete biti u prilici da proniknete duboko u svoju dušu, svoje vrednosti, svoje motive i pokretače. Da razumete zašto vam je nešto važno i šta ste sve spremni da uradite da biste do toga došli.