ŠTA ĆE BITI VAŠ TRAG?

Objavljeno: 02.02.2013.

Ovo neće biti dugačak tekst. Ovo će biti jedna crtica iz života koja meni zapravo potvrđuje ono u šta zaista verujem.

Jedan odlazak je obeležio prošlu nedelju. Odlazak čoveka koga sam volela i poštovala. Otišao je otac moje srodne duše, mog drugog ja. Otišao je moj teča. Od sve neverice, bola i suza danas su ostali samo ponos i mir.

Opelo je bilo toplo, lično, umirujuće. Sveštenik je biranim rečima ispratio velikog čoveka.

Rekao je da se na svakom odlasku gleda trag koji svako od nas ostavi za sobom kada odlazi. Pričao je o svetlim tačkama na tom tragu. Pominjao je posvećenost, poštenje, porodicu, požrtvovanost. Pričao je o čoveku spremnom da pomogne i da nauči druge. Pričao je o jednoj svetloj karijeri. O divnom suprugu i ocu. O vanserijskom učeniku, studentu, lekaru. Pričao je o velikom čoveku.

Image

Što pre spoznamo šta će biti naš trag na ovom svetu i zbog čega smo zapravo tu, što pre razumemo šta će to ostati iza nas – to ćemo život živeti smislenije i zadovoljnije.

Otkrijte šta je vama u životu važno. Kako želite da vas pamte. Na šta ćete biti ponosni u danu kada shvatite da odlazite.

Videćete, sa tom spoznajom otvoriće vam se potpuno novi vidici. Razdvojićete (sebi) važno od nevažnog, usmerićete energiju na stvari koje su zaista važne. I, iznenadićete se koliko te energije ima!! Umesto da je rasipate na stvari, aktivnosti i ciljeve koji nisu važni i ne vode vas ka vašem ostvarenju, usmeravaćete je da pronađete najbolje moguće načine da podržite sebe na putu ka svom PRAVOM cilju. Ka ostvarenju sebe.

Ostvarujući sebe, ostavljaćete svetle tragove za sobom…. Da vas ljudi po tome pamte.

Proverite kako coaching može da vam pomogne na ovom putu.