Kako odabrati coacha?

Najvažniji aspekt pri odabiru coacha je sinergija. Odnos. Jednostavno, sa nekim ljudima možete da komunicirate, radite, delite, sa drugima to ne možete. Izaberite osobu sa kojom možete da razgovarate, u koju imate poverenja, koja pokazuje empatiju i koja je fleksibilna!

Sa druge strane, ovo nije dovoljno. Jer, hemija koja vam omogućava dobru konverzaciju neće biti dovoljna ukoliko ne postoji, takozvana, coaching hemija. Zašto? Zato što coaching nije obična konverzacija. Dodatno, ukoliko govorimo i biznis coachu, izaberite osobu koja iza sebe ima profesionalnu karijeru – ne samo poznavanje biznisa iz knjiga. Vaš coach mora imati svoje spostveno iskustvo kako bi vam pomogao da rastete u svoim biznisu ili da prevazidjete izazove koji stoje ispred vas.

Dobar coach će se ponašati kao vaš partner i podrška. Coach kakav vam treba je onaj, koji će vas slušati i pomoći vam da idete u pravcu i smeru koji ste sami odabrali – a ne tamo gde on misli da bi trebalo da idete. To su dve veoma različite stvari. Dobar coach će vam pomoći da realno saglede situaciju gde ste sada i gde želite da stignete. Dobar coach će vam reći istinu. Vi ga plaćate da vam pomogne da uspete! Očekujte od vašeg coacha da vam pomogne da kreirate očekivanja i ciljeve. Ponekad će vam coach biti mentor, učitelj, navijač…. Posao coacha je da vam pomogne da prevazidjete bilo koju prepreku koja vam stoji na putu ka vašem uspehu i da razvijete strategije koje će biti uspešne baš za vas.

Ukoliko vam je potrebno još informacija, svakako mi se javite. Postavite pitanja, izrazite neslaganje, sumnju, nepoverenje…. Samo kroz pitanja možemo stići do cilja. Dodatno, ukoliko su vas gornji redovi zaintrigirali, ali ne dovoljno, možemo se dogovoriti za “skoro pa besplatnu sesiju”. Sesija, jednostavno, ne može biti besplatna. Ali, svakako nećete platiti punu cenu. Platićete kafu (koju ćemo zajedno popiti), kolač (koji ćemo zajedno pojesti), cvet (koji će me zaista obradovati)... Jedini uslov je da se javite sa realnom temom, realnim ciljem (rešiti problem, pobediti, odlučiti, napraviti plan, postići….)

Pogledajte, možda odlučite da će vam moj način prijati ovde